2.3.2011

Marsipaani-täytekakku




Jälleen uusi kakkukokeilu! Tällä kertaa perinteisen marsipaanikakun täytteeksi pääsivät Kinuskikissan blogista napatut Baileys-täyte ja suklaatäyte. Pakko nyt valittaa: baileys-täyte ei ollut mieleeni. Vaikka itse likööristä pidän, ei se päässyt oikeuksiinsa tässä täytteessä. Liekö sitten likööriä liian vähän, se jää arvailtavaksi. Molemmat täytteet olivat syömisvaiheessa TODELLA löysiä, vaikka yritin niitä hyydytellä rauhassa.




Kakun teossa tuli yhtäkkiä kiire ja kakku ei kerinnyt olemaan ilmeisesti tarpeeksi hyytymässä. Löysin kakusta palan liivatelehteä, vaikka tarkkaan yritin seuloa liivatelehti-baileys-mössön. Jospa kokeilen tätä joskus ihan rauhassa ja annan täytteen hyytyä rauhassa vaikkapa yön ylitse.




Onneksi kakku meni kaupaksi. Pappani tokaisi kakun nähdessään "eihän sitä ole edes paistettu", taisi vaalea marsipaani sekoittaa pään! :D Seuraava kakku meneekin isälleni, jota olen veljeni kanssa suunnitellut pidemmän aikaa. Jos jollakulla on heittää hyviä täytevaihtoehtoja niin otan niitä mieluusti vastaan!

1 kommentti:

  1. Itse olen kerran myös tehnyt tuon Baileystäytteen, omin variaatioin ja lisäsin kyllä liivatetta vähän enemmän, koska en halunnut ottaa riskiä, että kakku lässähtää. Itse pidin mausta, mutta se vaatii kakun, jossa muutoin on luonnetta (tuhti suklaakakkupohja tms.).

    Taidammekin olla samalta alueelta, joten olipas kiuva eksyn blogiisi vierailulle :)

    Aurinkoista kevättä ja leivonnan iloa!

    VastaaPoista