18.10.2010

Täytekakku

Kolmas marsipaanikakku ikinä! Lukuisista vinkeistä viisastuneena värjäsin marsipaanin itse, ostin marsipaania tarpeeksi, laitoin marsipaanin alle tomusokeria (enkä vehnäjauhoja kuten viime kerralla) ja sain kuin sainkin kakun kokoon.



Kakussa on 3 kerrosta, sokerikakkupohja on leikattu kahteen osaan ja väliin on työnnetty todella ohut sienikakkupohja. Ilmeisesti kostutusta oli liian vähän, sillä kakku oli osin aika kova ja liian tunkkainen. Kostutuksella oltaisiin saatu ihmeitä aikaan, mutta aika loppui kesken.
Alimmassa välissä oli lakritsitäyte ja toisessa välissä suklaatäyte. Lakritsitäyte ei taaskaan ollut kovin fiksu valinta tähän kakkuun, sillä sen maku muuttuu helposti ihanasta lakusta tunkkaiseen ja ällönimelään lakritsiin.
Kakun reunatkin vähän feilasivat, mutta makuahan tuo ei haittaa.



Kakun päällinen on siis alunperin ollut valkoista Sallisen marsipaania, jonka värjäsin sinisellä elintarvikevärillä. Elintarvikeväri on peräisin Prismasta, joten sillä ei saanut kovinkaan vakuuttavaa tulosta ja sinisestä marsipaanista tulikin siniseksi marmoroitu marsipaani! Kakun päällä oli vihreää Wiltonin kimaltelevaa koristegeeliä.

2 kommenttia:

  1. Moikka,
    kannattaa ensi kerralla kokeilla marsipaanin alle jotain rasvapohjaista kreemiä. Pelkkä tomusokeri ei eristä kakun kosteutta ja kreemi helpottaa marsipaanin tasoittamista. :)
    Marsipaanin värjäykseen suosittelen pastavärejä, vaikka kyllä elintarvikevärilläkin saa värjättyä, kannattaa olla hanskat kädessä ja reilusti pistää väriä ja vaivata monta minuuttia massaa niin hyvä tulee.

    Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia! :)

    Semmoisen toiveen esittäisin blogillesi että: olisiko etusivulla näkyvien juttujen määrää mahdollista nostaa? Nyt jokainen kirjoitus täytyy klikata erikseen auki, olisi helppoa jos yhdellä selailulla pystyisi lukemaan useamman jutun.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Tanja!
    Mulla on ollut aina marsipaanikakun alla kreemi, en muistanut sitä mainita kirjoituksessa. Nyt kun luin tekstin uudestaan, oli ensimmäiset lausteet hieman epäselviä :D

    Viimeksi siis kun yritin irroittaa marsipaania pöydästä, pistin alle vehnäjauhoja -> vaaleita jauhoisia läikkiä marsipaanissa. Tomusokeriahan käytän että saan sen irti pöydästä (kun kaulitsen sen) ja itse kakun ja marsipaanin välissä mulla on ollut aina sokerikreemi. Musta kakun pinnasta tuli nyt elävä ja pienet virheetkin hukkuivat tuonne sekaan.

    Saako noita pastavärejä nykyään Tiimaristakin? Kun Jyväskylässä (yllätys yllätys) ei ole mitään leivontatarvikeliikettä, kuin Tiimarissa jotakin hämärää. Niin ja pystyykö pastaväreillä värjäämään suklaata?

    VastaaPoista